www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Winsum en Loppersum aan de slag met leefbaarheidsprojecten

vrijdag 30 juni 2017
Gemeente Winsum en gemeente Loppersum ontvangen een bijdrage vanuit Kansrijk Groningen om leefbaarheidsprojecten te financieren. Het gaat om een bedrag van circa 1 miljoen euro per gemeente. Winsum krijgt de bijdrage voor het project de Tirrel, een gebouw voor zorg, onderwijs, sport en vrije tijd op één locatie. Loppersum gaat met de subsidie uiteenlopende leefbaarheidsprojecten financieren, zoals het herstellen en vernieuwen van openbare ruimtes.

De bijdragen zijn toegekend naar aanleiding van aanvragen van beide gemeenten in de vierde tender vanuit het leefbaarheidsprogramma voor Gemeentelijke herstructureringsprojecten van Kansrijk Groningen.

De Tirrel: een levendige plek voor jong en oud

De Tirrel is een project in Winsum, waar onderwijs, zorg, sport en vrije tijd samenkomen. Zo komen twee basisscholen, een zorgcomplex, een sporthal en een multifunctionele ruimte onder één dak op het terrein van De Twaalf Hoven in het dorp Winsum. Hiermee creëert Winsum een levendige plek in de wijk waar iedereen altijd terecht kan. Kinderen houden ouderen actief, ouderen houden kinderen betrokken. De verwachting is dat begin 2019 de Tirrel daadwerkelijk als gebouw staat.

Impuls voor dorpen in Loppersum

Gemeente Loppersum gaat de subsidie gebruiken voor uiteenlopende projecten. De gemeente staat aan de vooravond van een grote versterkingsopgave die druk legt op de leefbaarheid in het gebied. Daarom gaat Loppersum een deel van de subsidie gebruiken om na de versterking openbare ruimtes te herstellen en vernieuwen. Ook wil de gemeente het centrum van Loppersum een impuls geven door een oplossing te bieden voor leegstand van vastgoed. Verder krijgt Loppersum een bijdrage voor de ontwikkeling van bijzondere, innovatieve en duurzame schoolpleinen en zal een deel van het geld worden besteed aan duurzame energie.

Gemeentelijke herstructureringsprojecten

De gemeenten Ten Boer, Winsum, Bedum, De Marne, Slochteren, Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Eemsmond kunnen een financiële bijdrage krijgen voor grootschalige projecten via het Kansrijk Groningen programma Gemeentelijke herstructureringsprojecten. Deze projecten moeten de leefbaarheid bevorderen en een relatie hebben met schadeherstel of versterking.
Bron: , Nationaal CoŲrdinator Groningen
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 18 december 2017
Inloopbijeenkomst Haventerrein Stedum
dinsdag 19 december 2017
Oud en nieuw 2017-2018
maandag 1 januari 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2017 |Disclaimer